By using our service you accept the use of cookies.
Bengt BÖCKMAN

Bengt BÖCKMAN

1936–2014, Sweden

Name: Bengt BÖCKMAN
Birth: 1936, Sweden
Died: 2014

Bengt Böckman, CV:

Separatutställningar: Sedan 1965 bl.a:
Galerie Leger, Malmö 1967,72,75,77,80,82,85,92,95,96 2003 och 2005; Galerie Prisma, Stockholm 1968 och 70; Lund 1970; Grafiska Sällskapet, Stockholm 1968,77,82 och 1996; Galerie Belle, Västerås 1970; Oslo Kunstforening, Oslo 1972; Galleri 69, Göteborg 1973; Galerie Brusberg, Hannover 1974; Galerie Pryzmat, Krakow 1974; Galerie Ahlner, Stockholm 1974; Galleri 1, Göteborg 1974; Kulturhuset, Stockholm 1975; Krognoshuset, Lund 79 och 2005; Galleri 22, Århus 1978; Karlshamns Konsthall 1979; Fisher Fine Art, London 1980; Galleriet, Köpenhamn 1980; Galerie Doktor Glas, Stockholm 1986; Galerie Futura, Stockholm 1988; Falsterbo Konsthall 1988, 92 och 99; Ystad Konstmuseum 1990; Lilla Galleriet, Helsingborg 1991 och 95; Galleri Bengelsdorff, Helsingfors 1991, 95 och 99. Galerie 2000, Karlstad 1992; Galleri Astley 1993 och 95; Galleri Glemminge, Glemmingebro 1994; Borlänge Kommuns Utställningshall 1997; Centro Caprense, Capri 1997, Krapperup Konsthall 2002; Hedenius, Stockhölm 2003; Lidköpings Konsthall 2004; Gösta Werner Muséet, Simrishamn 2004; Hässleholms Kulturhus 2004; Galleri Eliselundsgården, Kivik 2005; Galleri Palm, Ängavallen 2006; Limhamns Konstförening 2006; Konstforum, Norrköping 2008; Galleri Astley 2008; Samlargrafik 2008; Konstlitografiska museet, Tidaholm, 2008; Edsvik Konsthall 2009; Kulturen Lund 2010.

Samlingsutställningar
Deltagit i otaliga samlingsutställningar sedan 1965 i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra svenska städer. Utställningar i Rio, Montevideo, Paris, London, Helsingfors, Hamburg, Hannover och Berlin. Grafikbiennalerna i Stockholm, Krakow, Ljubljana, Florens, Paris, Bradford, Bergen och Frechen. Svenska vandringsutställningar i Finland, USA, Västyskland och Japan.

Stipendier och Priser
SDS Grafikstipendium 1965; Grafiska Sällskapets stipendiat och Malmö Stads Kulturstipendium 1966, Lions Club i Malmö Kulturstipendium och Ellen Trotzigstipendiet 1967; Statens mindre 69-70 och större arbetsstipendium 74-75; Svenska Byggnadsarbetarförbundets Kulturstipendium 1971; Ester Almquiststipendiet och Konstakademins ateljéstipendium i Paris 1972; Priser vid de Internationella grafikbiennalerna i Krakow, Bradford, Ljubljana och Frechen; Statligt arbetsstipendium 1994; Lund stads Kulturpris, 1996.

Representerad
Nationalmuseum, Moderna Museet, Malmö Museum,Värmlands Museum, Norrköpings Museum Västerås Museum, Eskilstuna Museum, New York Public Library; The Library of Congress, Washington DC; Nationalgalleriet, Oslo; Åbo Konstmuseum; Atheneums Konstsamlingar, Helsingfors; Museum Zachodnie Pomorski, Szczecin.

Bibliografi:
Föreningen för Grafisk konst,
Meddelanden 1967.
Lasse Söderberg:"Efter Imaginisterna",
Paletten, Nr 31 :2, 1970.
Rolf Yrlid:"Bengt Böckman och kritiken".
Ord och Bild, Nr 5, 1970.
Ann Hägg:"Bengt Böckmans Klotet",
Tvåbetygsuppsats, Konsth.Inst. Lund 1971.
Paletten Nr 33 :3 1972, (Bild och kommentar.)
Torsten Weimark:"Bilder viktigare än vad konst är", Arbetet 30/7 1972.
"Bengt Böckman", MITZJE, a monthly rewiew of modern arts, Tokyo , Nr 835,1974.
Robertson - Weimark:
"Konst i Skåne 1954 -1974".
Torsten Weimark:"Bengt Böckman, bilder und graphik", Brusberg Berichte, Nr 18,
Hannover 1974.
Per Bjurström (red.) "90 grafiker",
Nationalmuseum och Föreningen. för
Grafisk Konst, 1974.
Per Bjurström:"Tre decennier svensk
grafik". Uppsala 1976, Sveriges Allmänna Konstförening Publikation I xxxv.
"Arkitekturen och den grafiska konsten",
Arkitekturtidningen, Nr 1 1991.
Lars Ulvenstam: "Grafiken, golfen och galoppen", Bild Vi, maj 1995.
Jacques Werup: "Visionären i Lustgården" och Ursula Bode: "Tankebyggnader och fantasiarkitektur" i
Bengt Böckman Grafik 1965 - 1995.
Baskerville Förlag,Torna Hällestad, 1996.
Lars Bäckström och Bengt Böckman: "POETIK ?"
Baskerville Förlag,Torna Hällestad, 1998.
Bokstäver och illuminationer i Heddi Böckman:
"Den osynliga ön", 2000 och i
"Heddis Härligheter", kokbok, Baskerville Förlag 2002.
"Heddis Hemligheter",
Baskerville Förlag 2007.

Source: http://www.bengtbockman.com/historik.html

"bilder Från Ett Liv" (2000)

Price SEK 34,500 (€3,767)
Estimated SEK 4,000
Untitled, by Bengt BÖCKMAN

Untitled,

Price SEK 1,200 (€130)
Estimated SEK 1,500–1,800
6 St Motiv Med Fjärilar by Bengt BÖCKMAN

6 St Motiv Med Fjärilar

Price SEK 1,500 (€153)
Estimated SEK 1,000