Jonas NILSSON
1968, Sweden

Name Jonas NILSSON
Birth 1968, Sweden

Uppsalakonstnären Jonas Nilsson älskar naturen och fåglar. Framför allt vadare som håller till i sumpmarkerna vid våra svenska sjöar och vattendrag. De målar han allra helst, just för att de är så vackra, äger många uttryckssätt och är så säregna i sitt sätt att vara.
Intresset för naturen väcktes tidigt och är fortfarande hans främsta drivkraft när han målar. Han vill visa oss andra allt det vackra han sett när han i tidig gryningstimma stilla betraktar djurens fantastiska värld.
Jonas Nilssons måleri består mestadels av akvareller och oljemålningar. Det är två helt olika tekniker som han hela tiden utvecklar. Favoritplatserna är Dalkarlskärret, nära Hammarskog och det naturskyddade området Florarna och Övre Föret. Han målar precis det han själv vill måla, aldrig på uppdrag av någon.

Utställningar:
Hans första utställning gjorde han redan som 16-åring på Galleri Dombron i Uppsala. De senaste åren har han medverkat i samlingsutställningar i England, USA och Japan. I Sverige har han också haft separatutställningar på olika gallerier.

Source: http://www.svenskkonsthandel.se/jonasbilder.html

Fågel På Gren by Jonas NILSSON

Fågel På Gren (-94)

Price SEK 1,500 (€161)
Estimated
Gulärla by Jonas NILSSON

Gulärla (2006)

Price SEK 3,400 (€393)
Estimated SEK 2,500
Nötskrika (10 P) by Jonas NILSSON

Nötskrika (10 P) (1994)

Price SEK 0 (€0)
Estimated SEK 5,000
By using our service you accept the use of cookies.
I accept cookies Privacy