Julia BECK
1853–1935, Sweden/France

Name Julia, Augusta Lovisa BECK
Birth 1853, Sweden
Died 1935, France

Julia Beck studerade på Konstakademin och flyttade så småningom till Frankrike och Grez men hon behöll en tät kontakt med Sverige.
Hon målade stämningslandskap vilka hon också blev mest känd för men hon målade även en del porträtt.
Representerad: Nationalmuseum i Stockholm.

----------------------

År 1878 kom Julia Beck till Paris för konststudier och året därpå hyrde hon en ateljé tillsammans med konstnärsvännerna Hildegard Thorell, Anna Norstedt och norskan Harriet Becker. Med jämna mellanrum kom erkända konstnärer dit, som Bonnat, Courtois och Bastien Lepage för att övervaka deras studier. Julia Beck fanns i Paris 1880 och ställde då ut ett självporträtt på Salongen som fick fina lovord. Året därpå påbörjade hon studier vid Académie Julian och senare Académie Colarossi och hon var där elev till Léon Bonnat, Jean Léon Gérôme och den belgiske målaren Alfred Stevens.
Sommaren 1882 hade Julia Beck och Karin Bergöö bestämt att de skulle fara till Bretagne för att måla. Strax innan mötte de Richard Bergh som föreslog att de istället skulle komma med till den lilla konstnärsbyn Grez-sur-Loing, belägen sju mil söder om Paris. Här blev Julia kvar den mesta av tiden under de kommande tre åren. Hon berättade långt senare "att detta var den viktigaste tiden för henne som konstnär, ty här kunde hon gå ut med sitt staffli i det fria och måla av landskapet". Åren i Grez var över och Julia Beck återvände till Paris men efter en tid sökte hon nu sina motiv i Bretagne och Normandie. I september 1888 skedde den definitiva utflyttningen till Frankrike. Hon fann då sitt hem i den lilla staden Vaucresson, två mil väster om Paris och där blev hon kvar resten av sitt liv. Vaucresson hade en storslagen natur runtom och där producerade Beck ett stort antal utsökta målningar.
Ett flertal medaljer och utmärkelser tilldelades Beck under hennes levnad. År 1904 fick hon Officier d´Académie. År 1926 dekorerades hon med Officier de l´Instruction Publique och år 1934 tillkännagavs att Julia Beck fått Hederslegionen. Därmed hade hon fått Frankrikes fulla erkännande.
Källa: Auktionsverket.se

Source: Art Signature Dictionary