Mia SANDBERG
1947, Sweden

Also known as: S

Name Mia SANDBERG
Birth 1947, Sweden

Mia föddes 1947 i Jämtland. Hon började komponera, sjunga och måla redan i 6-års åldern.

I slutet av 60-talet bodde hon i Spanien, åkte sedan runt i Frankrike, Libanon, Afrika, målade och studerade konst bland annat hos mästaren Salvador Dali. Sin första utställning hade hon 1967.

Musik och konst har alltid levt i symbios hos Mia, så att välja det ena framför det andra har varit uteslutet. Det handlar om att kommunicera, uttrycka sig och om det har gjorts genom en sång eller målning har varit irrelevant.

Kort efter hennes första kontakt med den professionella musikvärlden, blev Lars Forsell intresserad av hennes sånger och rekommenderade henne vidare och gav henne artistiskt stöd. Efter det har hon medverkat i en mängd olika sammanhang, såsom cabaréer, TV och pianobarer.

Fram till idag har Mia gett ut tre skivor och de har alla blivit rosade av kritiker.

De \"ringar\" som konsten i alla sina olika former alltid ytterst har handlat om — ytterligare ett litet steg på väg mot förverkligandet av den vackraste dröm vi innerst inne alla bär på — drömmen om en bättre verklighet.

I en tid av stora förändringar där alla fasta punkter försvinner, religioner urholkas, familjerelationer upplöses är det viktigt att nå insikt om livet och sig själv.

För det handlar om att leva — Det handlar om att ge — Det handlar om att älska — Det handlar om att se.

Source: http://miasandberg.com/biografi.shtml