Nisse FRANZÉN

1932, Sweden

Name FRANZÉN
Birth 1932, Sweden

Nisse Franzen föddes 1932 och växte upp i Birkastan, där han fortfarande är bosatt. Under några år i slutet av 50-talet gick han på Signe Barths legendariska målarskola på Söder i Stockholm. Efter skolan tog han jobb på ett tryckeri i Vasa-
stan, där han senare arbetade som kemigraf under många år.

Nisse debuterade sent, 1968, med en liten utställning på Galleri Mini på Karlbergsvägen, Det dröjde sedan 13 år innan han visade sitt måleri igen, då på Galleri Svenska Bilder. 1984 ställde han ut på Konstfrämjandet i Stockholm. Sedan dess har han varit Galleri Axlund trogen.

Nisse målar när lusten faller på. Då målar han intensivt och ser bara färg och ljus. Sedan följer en tid av begrundan och eftertanke, då han i lugn och ro umgås med målningarna och bättrar på här och var. Så kan det komma en lång tid då han inte tittar åt en färgtub. Hans förhållande till måleriet är fritt och avspänt. Stockholmsmotiven har under åren varit viktiga i Nisses måleri. Närheten till Karlberg och idyllerna där, kring slottet och kanalen, har alltid lockat honom. Karlbergskanalen, 1997, och Från Stadshagen, 1997, är aktuella exempel.

Italien är ett ständigt återkommande resmål. Årliga besök i Rom, bilresor genom det toscanska landskapet. I november 1997 gick han och frös ett par veckor i Martina Franca längst ner i Syditalien. Det har blivit många målningar från Italien, bl.a. Järnvägsövergång, Martina Franca, 1998 och Montegrossi, 1997.

Source: http://www.nissefranzen.se/index.php?part=2

Kvällsbåten by Nisse FRANZÉN

Kvällsbåten

Price SEK 2,300 (€224)
Estimated SEK 2,000
By using our service you accept the use of cookies.
I accept cookies Privacy