Ewert ‘Ewk’ KARLSSON

1918–2004, Sweden

Also known as: EWK

Name Ewert, Gustav Adolf ‘Ewk’ KARLSSON
Birth 1918, Sweden
Died 2004

Ewert Karlsson (EWK) ägnade sig åt jordbruk och tecknade på fritiden tills han 1951 etablerade sig som professionell tecknare med bostad i Huddinge utanför Stockholm.
EWK har illustrerat böcker och tecknat porträtt och illustrationer för särskilda ändamål, men han är mest känd för sina politiska teckningar i Aftonbladet och tidningen Land. Konstverk som Moder Jord och EWK's menageri, där han tecknade partiledarna som djur, är för alltid inskrivna i konst. och presshistorien. 

Hans mästerliga förmåga att skildra människor och fenomen på ett för betraktaren tydligt och gripande sätt gjorde honom världsberömd och han har tre gånger begåvats med titeln världsmästare i sin genre. Urval av hans teckningar har visats på många utställningar i Sverige och han är också representerad på ett antal muséer i skilda delar av världen.
http://web.ewk.se

Ewert Karlsson (EWK) var bondpojken som tecknade på fritiden för att senare bli världsberömd politisk tecknare.
 EWK har illustrerat böcker, tecknat porträtt och illustrationer för särskilda ändamål. Mest känd är han för sina politiska teckningar i Aftonbladet och tidningen Land. Konstverk som Moder Jord och EWK:s menageri, där han tecknade partiledarna som djur, är för alltid inskrivna i konst- och presshistorien.
 Hans mästerliga förmåga att skildra människor och fenomen, på ett för betraktaren tydligt och gripande sätt, gjorde honom världsberömd.
 EWK har tre gånger begåvats med titeln världsmästare i sin genre. Ett urval av hans teckningar har visats på många utställningar i Sverige. Han är också representerad på ett antal museer i skilda delar av världen.
http://www.arbetetsmuseum.se

Source: http://web.ewk.se http://www.arbetetsmuseum.se

Statsministrar by Ewert ‘Ewk’ KARLSSON

Statsministrar (-80)

Price SEK 1,200 (€126)
Estimated SEK 1,000–1,500
Satirisk Komposition by Ewert ‘Ewk’ KARLSSON

Satirisk Komposition (1970)

Price SEK 2,000 (€211)
Estimated SEK 3,000
Biskopsmöte by Ewert ‘Ewk’ KARLSSON

Biskopsmöte (-93)

Price SEK 1,100 (€124)
Estimated SEK 1,000
Statsministrar by Ewert ‘Ewk’ KARLSSON

Statsministrar (-90)

Price SEK 1,300 (€146)
Estimated SEK 1,500
By using our service you accept the use of cookies.
I accept cookies Privacy