Bengt RIBBENTOFT
1943, Sweden

Name RIBBENTOFT
Birth 1943

Född 1943 i Stockholm.

Efter utbildning vid Berghs Reklamskola och Stockholms universitet debuterade han 1979 i Stockholm. Sedan dess har han förutom i Stockholm ställt ut på olika platser i Sverige och internationellt, exempelvis i Danmark och USA. Är främst målare och arbetar i olja och akryl samt akvarell. Förutom att arbeta i ateljén hemma gör han gärna målarresor i Europa, främst i Italien och Frankrike, bland annat har han som stipendiat vistats på San Michele på Capri vid tre tillfällen och i Grez-sur-Loing. Wales och Danmark har också inspirerat.

Representerad i bland annat kommuner, kulturnämnder och fastighetskontor, Götabanken, SEB, Sparbankerna, Karolinska sjukhuset och Huddinge sjukhus samt i privatsamlingar. Verk av Bengt Ribbentoft finns i USA, Belgien, Frankrike, Schweiz, Holland, Tyskland, Bahrein, Australien, Sydafrika, Japan, Italien samt i de nordiska länderna.

Under 2002-2003 färdigställde han ett offentligt uppdrag för HSB i Hammarby Sjöstad, Stockholm och har just avslutat ett uppdrag för Gamla Filmstaden, Solna.

Source: http://www.ribbentoft.com/

Stockholm by Bengt RIBBENTOFT

Stockholm

Price SEK 1,000 (€108)
Estimated SEK 2,000
The Wave by Bengt RIBBENTOFT

The Wave

Price EUR 240
Estimated EUR 100
Våg by Bengt RIBBENTOFT

Våg

Price SEK 0 (€0)
Estimated SEK 2,000
By using our service you accept the use of cookies.
I accept cookies Privacy