Madelaine ‘M Pyk’ PYK

Madelaine ‘M Pyk’ PYK
1934, Sweden

Also known as: MPYK

Name Madelaine, Rosa ‘M Pyk’ PYK
Birth 1934, Sweden

Madelaine Pyk studerade vid Konstfackskolan i Stockholm under perioden 1951-55 och vid Konstakademien i Stockholm under perioden 1963-67.
Hon är en av Sveriges mest älskade konstnärer. Hennes särpräglade naivistiska figurmotiv är oftast fyllda med människor och djur, i härliga miljöer och humoristiska situationer.
Madeleine Pyk hade sin debututställning 1956 på Lilla Paviljongen i Stockholm. Hon har sedan dess haft ett flertal separatutställningar både i Sverige och utomlands, bl a kan man nämna Galleri Blanche, Färg och Form, Konstnärshuset, Olle Olsson-huset i Hagalund , Galleri Bergström i Göteborg och Malmö samt Halmstad konstsalong.
Utomlands har Madeleine Pyk bl a ställt ut i Hamburg, Amsterdam, Rom, Paris och Botswana. Madeleine Pyk finns representerad på en rad olika museer och statliga verk; Moderna museet, Museet i Norrköping, Museet i Västerås, Museet i Umeå, Museet i Östersund för att nämna några.
Madeleine Pyk har även gjort en rad utsmyckningar där man kan nämna bl a utsmyckning av AB Vin och Sprit i Gröndal, Stockholm och KF´s lokaler i Stockholm.

Källa: Sammansatt av olika källor från internet.